Ihoärsytykset & ärtynyt iho

Ärtynyt iho on yleinen aikuisten iho-ongelma. Ärsytystä voi aiheuttaa esimerkiksi pitkä altistus kemiallisille aineille, vaatetus tai ankarat sääolosuhteet, joihin iho reagoi. Käsiään töissä käyttävillä, kuten siivoojilla, puusepillä ja kampaajilla, voi helposti esiintyä ihoärsytystä.

Ärtyneen ihon hoito voiteella

Ärtyneen ihon ehkäisy

Ihoärsytyksen kroonistuminen voi tehdä jokapäiväisestä elämästä vaikeaa. Ärsyyntyneen ihon aiheuttaman mahdollisesti hankalan olon ja muuttuneen ulkonäön ehkäisemiseen on yksinkertaisia keinoja:

  • Käytä kylmällä säällä käsineitä
  • Vältä kuumia kylpyjä ja suihkuja – pese sen sijaan haalealla vedellä
  • Käytä suojakäsineitä kun käsittelet puhdistusaineita
  • Käytä mietoja pesuaineita ja vältä pyykin huuhteluaineiden käyttöä
  • Kosteuta ihoa säännöllisesti
Kylmä ilma voi ärsyttää ihoa – ihonhoito

Ärtyneen ihon hoitoon Bepanthen-voide

Bepanthen-voide on tärkeä vakiovaruste kylpyhuoneen kaappiin. Sillä voi hoitaa monenlaisia pieniä ihoärsytyksiä, kuten rohtunutta, hiertynyttä, kuivaa tai kutisevaa ihoa. Tämä tieteellisesti tutkittu ja kliinisesti testattu tuote sisältää B5-provitamiinia, joka rauhoittaa ja korjaa ihoa. 

Bepanthen-voide

  • Täyteläinen koostumus
  • Helppo levittää jopa laajalle alueelle
  • Imeytyy helposti

Levitä voidetta kerran tai useita kertoja päivässä vaurioituneelle alueelle.

LÄÄKEVALMISTE: Bepanthen 50 mg/g voide ja Bepanthen 50 mg/g emulsiovoide: Käyttöaihe: Paikallisesti käytettynä edesauttaa pienehköjen iho- ja limakalvovaurioiden paranemista ja epiteelikerroksen muodostumista. Vaikuttava aine: dekspantenoli. Annostus: Levitetään kerran tai useita kertoja päivässä vaurioituneelle alueelle. Älä käytä: Jos olet yliherkkä jollekin tuotteen sisältämälle aineelle. Varoitukset ja varotoimet: Keskustele lääkärin kanssa, ellei olosi parane tai se huononee. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Valmisteyhteenvetolyhennelmä perustuu 27.01.2022 päivättyihin valmisteyhteenvetoihin/päivättyyn valmisteyhteenvetoon. Bayer Oy. Lue pakkausseloste.
CE-merkitty lääkinnällinen laite. Bepanthen Eye. Valmistaja: CE0483, Penta Arzneimittel GmbH, Saksa. Bepanthen SensiCalm. Valmistaja: CE0123, Bayer Consumer Care AG, Sveitsi. Bepanthen Anti-Scar. Valmistaja: CE0123, Bayer Consumer Care AG, Sveitsi. Lue käyttöohje.
KOSMEETTINEN VALMISTE: Bepanthol Lotion, Bepanthol Huulivoide

  • L.FI.MKT.12.2020.6506