Ihottuma

Kutina, joka ei koskaan lopu. Vastustamaton raapimisen tarve, vaikka tiedät että sen tuoma helpotus on vain väliaikainen. Lapsesi kärsimys puolestaan on sydäntäsärkevää. Lue täältä lisää ihottumasta.

Ihonhoitoa ihopäiväkirjan avulla

Jos haluat parantaa ihoasi, koita ihon päiväkirjaa. Se auttaa sinua seuraamaan, mitkä asiat vaikuttavat ihosi kuntoon. Lue ihopäiväkirjan pitämisestä lisää.

Lue lisää

Seuraa ihosi kuntoa ja helpota ihonhoitoa

Ihottuman oireet & hoito

Ihottumaa voi olla vaikea hoitaa. Sen hoitamiseen saatetaan ajan mittaan tarvita erilaisia ratkaisuja. Lue lisää eri ikäisten oireista ja ihottuman hoidosta.

Lue lisää

Ihottuman oireet ja hoito

Mitä ihottuma on ja mikä sitä aiheuttaa?

Ihottumalle ominaista on ihon tulehdus, kuivuus, kutina tai punoitus. Tältä sivulta voit lukea, mitä ihottuma tarkoittaa ja mistä se johtuu.

Lue lisää

Mikä aiheuttaa ihottumaa

Miten voin hoitaa ihottumaa kasvoissa tai kasvojen alueella?

Ihottuma ilmenee monesti ohuen ihon suojakerroksen alueilla, kuten kasvoissa, kaulassa tai suun ympärillä. Lue lisää kasvojen alueen ihottuman hoidosta.

Lue lisää

Ihottuma kasvoissa aikuisella

Voiko stressi aiheuttaa ihottumaa?

Stressi voi ilmetä monin tavoin, kuten ihottumana kaulassa ja kasvoilla. Stressaavina aikoina muista pitää erityistä huolta ihostasi. Lue lisää.

Lue lisää

Stressi ja ihottuma

Kuinka hoidan kuivaa ihoa tai kuivia läiskiä iholla?

Kuivan ihon hoidon perustana on ihon rasvaaminen. Perusvoiteet korjaavat ihon kosteustasapainoa.

Lue lisää

Kuivat läiskät iholla 

Tutustu tuotteisiin

Bepanthen SensiCalm emulsiovoide

Bepanthen SensiCalm emulsiovoide on kortisoniton voide, joka on tarkoitettu ihottuman ja ärtyneen ihon päivittäiseen hoitoon lievittämään kutinaa ja elvyttämään ihoa.

FIMEA:n luettelo Suomen apteekkien verkkopalveluista täällä:     
Luettelo apteekin verkkopalveluista

Bepanthen SensiCalm emulsiovoide

LÄÄKEVALMISTE: Bepanthen 50 mg/g voide ja Bepanthen 50 mg/g emulsiovoide: Käyttöaihe: Paikallisesti käytettynä edesauttaa pienehköjen iho- ja limakalvovaurioiden paranemista ja epiteelikerroksen muodostumista. Vaikuttava aine: dekspantenoli. Annostus: Levitetään kerran tai useita kertoja päivässä vaurioituneelle alueelle. Älä käytä: Jos olet yliherkkä jollekin tuotteen sisältämälle aineelle. Varoitukset ja varotoimet: Keskustele lääkärin kanssa, ellei olosi parane tai se huononee. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Valmisteyhteenvetolyhennelmä perustuu 27.01.2022 päivättyihin valmisteyhteenvetoihin/päivättyyn valmisteyhteenvetoon. Bayer Oy. Lue pakkausseloste.  
CE-merkitty lääkinnällinen laite. Bepanthen Eye. Valmistaja: CE0483, Penta Arzneimittel GmbH, Saksa. Bepanthen SensiCalm. Valmistaja: CE0123, Bayer Consumer Care AG, Sveitsi. Bepanthen Anti-Scar. Valmistaja: CE0123, Bayer Consumer Care AG, Sveitsi. Lue käyttöohje. 
KOSMEETTINEN VALMISTE: Bepanthol Lotion, Bepanthol Huulivoide

  • L.FI.MKT.12.2020.6506