Pienet ihovauriot

Iho on uskomattoman erityislaatuinen elin. Se muodostaa suojakerroksen vaurioitumista vastaan, ja sillä on kyky parantaa itsensä. Mutta jos iho vaurioituu, se voi tarvita apua.

 

Ihovaurioiden hoito

Hoitoon vaikuttaa ihovaurion tyyppi. Kaikkiin ihovaurioihin pätee ohje, että mitä nopeammin niitä hoidetaan, sitä pienempi on tulehdusriski.

  • Naarmut: tavallisia lapsilla, voivat olla kivuliaita mutta eivät yleensä jätä arpia. Naarmuissa on usein likaa, ja siksi niiden tulehdusriski on suurempi. Pienet naarmut voi yleensä hoitaa kotona.
  • Haavat: vuotavat helposti paljon verta, koska verisuonet ovat vaurioituneet. Pienet haavat voi yleensä hoitaa kotona.
  • Puremat: lääkärin tulisi aina tarkastaa eläinten puremat niihin liittyvän suuremman tulehdusriskin vuoksi.
  • Rakot: syntyvät ihon liiallisesta hankautumisesta. Rakkoihin kertyy vaurioituneesta kudoksesta vuotavaa nestettä. Pienet rakot voi yleensä hoitaa kotona.
  • Painehaavat: painehaavaumaksi tai makuuhaavaksi kutsuttuja haavoja syntyy silloin, kun iho joutuu jatkuvaan paineeseen, jolloin verenkierto vaikeutuu ja kudokset voivat vaurioitua.
Pienten ihovaurioiden ja haavojen hoito voiteella

Bepanthen-voide ja Bepanthen-emulsiovoide auttavat naarmujen ja pienten haavojen hoidossa.

Bepanthen-voide ja Bepanthen-emulsiovoide auttavat pienten ihovaurioiden hoitamisessa ja edistävät niiden paranemista. Ne tukevat ihon luonnollista paranemisprosessia.

LÄÄKEVALMISTE: Bepanthen 50 mg/g voide ja Bepanthen 50 mg/g emulsiovoide: Käyttöaihe: Paikallisesti käytettynä edesauttaa pienehköjen iho- ja limakalvovaurioiden paranemista ja epiteelikerroksen muodostumista. Vaikuttava aine: dekspantenoli. Annostus: Levitetään kerran tai useita kertoja päivässä vaurioituneelle alueelle. Älä käytä: Jos olet yliherkkä jollekin tuotteen sisältämälle aineelle. Varoitukset ja varotoimet: Keskustele lääkärin kanssa, ellei olosi parane tai se huononee. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Valmisteyhteenvetolyhennelmä perustuu 27.01.2022 päivättyihin valmisteyhteenvetoihin/päivättyyn valmisteyhteenvetoon. Bayer Oy. Lue pakkausseloste.
CE-merkitty lääkinnällinen laite. Bepanthen Eye. Valmistaja: CE0483, Penta Arzneimittel GmbH, Saksa. Bepanthen SensiCalm. Valmistaja: CE0123, Bayer Consumer Care AG, Sveitsi. Bepanthen Anti-Scar. Valmistaja: CE0123, Bayer Consumer Care AG, Sveitsi. Lue käyttöohje.
KOSMEETTINEN VALMISTE: Bepanthol Lotion, Bepanthol Huulivoide

  • L.FI.MKT.12.2020.6506