Pienet ihovauriot

Iho on uskomattoman erityislaatuinen elin. Se muodostaa suojakerroksen vaurioitumista vastaan, ja sillä on kyky parantaa itsensä. Mutta jos iho vaurioituu, se voi tarvita apua.

 

Ihovaurioiden hoito

Hoitoon vaikuttaa ihovaurion tyyppi. Kaikkiin ihovaurioihin pätee ohje, että mitä nopeammin niitä hoidetaan, sitä pienempi on tulehdusriski.

  • Naarmut: tavallisia lapsilla, voivat olla kivuliaita mutta eivät yleensä jätä arpia. Naarmuissa on usein likaa, ja siksi niiden tulehdusriski on suurempi. Pienet naarmut voi yleensä hoitaa kotona.
  • Haavat: vuotavat helposti paljon verta, koska verisuonet ovat vaurioituneet. Pienet haavat voi yleensä hoitaa kotona.
  • Puremat: lääkärin tulisi aina tarkastaa eläinten puremat niihin liittyvän suuremman tulehdusriskin vuoksi.
  • Rakot: syntyvät ihon liiallisesta hankautumisesta. Rakkoihin kertyy vaurioituneesta kudoksesta vuotavaa nestettä. Pienet rakot voi yleensä hoitaa kotona.
  • Painehaavat: painehaavaumaksi tai makuuhaavaksi kutsuttuja haavoja syntyy silloin, kun iho joutuu jatkuvaan paineeseen, jolloin verenkierto vaikeutuu ja kudokset voivat vaurioitua.
Pienten ihovaurioiden ja haavojen hoito voiteella

Bepanthen-voide ja Bepanthen-emulsiovoide auttavat naarmujen ja pienten haavojen hoidossa.

Bepanthen-voide ja Bepanthen-emulsiovoide auttavat pienten ihovaurioiden hoitamisessa ja edistävät niiden paranemista. Ne tukevat ihon luonnollista paranemisprosessia.

LÄÄKEVALMISTE: Bepanthen Emulsiovoide ja Bepanthen Voide. Edesauttaa pienten iho- ja limakalvovaurioiden paranemista. Vaikuttava aine dekspantenoli. Älä käytä valmistetta jos olet yliherkkä jollekin tuotteen sisältämälle aineelle. Lue pakkausseloste.
Bepanthen Tabletti. Vaikuttava aine dekspantenoli. Iho- ja limakalvovaurioiden hoitoon suu- ja nielutulehduksissa. Lue pakkausseloste.
CE-MERKITTY LÄÄKINNÄLLINEN LAITE. Lue pakkausseloste.: Bepanthen Eye Silmätipat, Bepanthen Anti-Exem Creme, Bepanthen Anti-Scar.
KOSMEETTINEN VALMISTE: Bepanthol Lotion, Bepanthol Huulivoide

  • L.FI.MKT.12.2020.6506