Kuivien silmien oireet ja hoito

Kuivien silmien oireina kirvely ja punoitus

Silmät kuivuvat silloin, kun ne eivät eritä riittävästi kyynelnestettä tai kun kyyneleet haihtuvat liian nopeasti. Tällöin silmän pinta ei saa riittävästi voitelua ja se tuntuu epämiellyttävältä silmässä. Silmien kuivumisen oireet vaihtelevat paljon, ja tavallisimpia oireita ovat: väsyneet silmät, silmien punoitus, silmien kutina ja silmien kirvely. Joskus silmät voivat myös vuotaa tai olla valoherkkiä tai voi tuntua siltä, kuin silmään olisi mennyt jotain, eli voi tuntea roskan tunteen silmässä.

Lue täältä lisää, mikä aiheuttaa kuivia silmiä.

Kuivien silmien oireet

Kuivien silmien hoito silmätipoilla

Bepanthen Eye -silmätipat lievittävät hellävaraisesti mutta tehokkaasti silmien kuivuutta ja ärsytystä niiden sisältämän kahden kosteuttavan ainesosan eli hyaluronihapon ja B5-provitamiinin ansiosta. Nämä korvaavat silmien kyynelnesteen ja suojaavat niitä ärsyttäviltä aineilta ja lievittävät oireita.

Bepanthen Eye -silmätippoja on saatavissa moniannospullossa ja käytännöllisissä kerta-annospipeteissä. Ne eivät sisällä säilöntäaineita, ja niitä voi käyttää yhdessä pehmeiden tai kovien piilolinssien kanssa. Kun pidät Bepanthen Eye -silmätippoja aina mukana, ulottuvillasi on kätevä apu kuiviin silmiin aina kun sitä tarvitset.

Lue täältä lisää, mikä aiheuttaa kuivia silmiä.

Kuivien silmien hoito silmätipoilla

Kuivien silmien ennaltaehkäisy

Silmien suojaamiseksi kuivumiselta voi tehdä paljon:

  • Käytä aurinkolaseja aina kun mahdollista vähentääksesi auringon ja ympäristön vaikutusta silmiin. 
  • Asenna ilmankostutin työtilaasi ilman kosteuttamiseksi. 
  • Kun työskentelet tietokoneella, istu siten, että katsot näyttöä hiukan alaspäin noin 50–80 cm etäisyydeltä. Pidä myös säännöllisiä taukoja päätetyöskentelystä. 
  • Juo paljon vettä. 
  • Syö ruokaa, joka sisältää runsaasti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. 
  • Käytä meikkiä niukasti. 
  • Jos käytät piilolinssejä, älä pidä niitä liian pitkään. 
  • Käytä säännöllisesti Bepanthen Eye -silmätippoja.

Lue täältä lisää, mikä aiheuttaa kuivia silmiä.

LÄÄKEVALMISTE: Bepanthen Emulsiovoide ja Bepanthen Voide. Edesauttaa pienten iho- ja limakalvovaurioiden paranemista. Vaikuttava aine dekspantenoli. Älä käytä valmistetta jos olet yliherkkä jollekin tuotteen sisältämälle aineelle. Lue pakkausseloste.  
Bepanthen Tabletti. Vaikuttava aine dekspantenoli. Iho- ja limakalvovaurioiden hoitoon suu- ja nielutulehduksissa. Lue pakkausseloste. 
CE-merkitty lääkinnällinen laite. Bepanthen Eye. Valmistaja: CE0483, Penta Arzneimittel GmbH, Saksa. Bepanthen SensiCalm. Valmistaja: CE0123, Bayer Consumer Care AG, Sveitsi. Bepanthen Anti-Scar. Valmistaja: CE0123, Bayer Consumer Care AG, Sveitsi. Lue käyttöohje.  
KOSMEETTINEN VALMISTE: Bepanthol Lotion, Beapanthol Ultra Protect Bodylotion, Bepanthol Huulivoide

  • L.FI.MKT.12.2020.6506