Tietosuojalausunto

Verkkosivujen käytön yhteydessä kerättyjen henkilötietojen suojaaminen on tärkeä asia johon Bayer suhtautuu erittäin vakavasti. Seuraavassa kerrotaan, mitä tietoja säilytetään ja mitä hävitetään, ja miten tiedot turvataan.

Tietojen kerääminen

Verkkosivustoamme voi käyttää paljastamatta henkilötietojaan. Sivuston käyttö edellyttää henkilötietojen kirjaamista vain siinä tapauksessa, että tietoja tarvitaan tilatun tuotteen tai palvelun toimittamiseen. Sivuston käytön aikana yrityksen palvelimille voi tallentua tietoja turvasyistä. Näitä tietoja voivat esimerkiksi olla Internet-palveluntarjoajan nimi, sen sivuston nimi, jolta on siirrytty Bayerin sivustolle, sivustot, joille on siirrytty Bayerin sivustolta, sekä IP-osoite. Näiden tietojen perusteella voi olla mahdollista selvittää käyttäjän henkilöllisyys, mutta tietoja ei käytetä siihen tarkoitukseen. Sen sijaan tietoja käytetään ajoittain tilastollisiin tarkoituksiin, mutta sivuston käyttäjien henkilöllisyydet pidetään kuitenkin aina salassa. Kun henkilötietoja luovutetaan kolmansille osapuolille tilattujen tuotteiden tai palveluiden toimittamista tai muita käyttäjän hyväksymiä tarkoituksia varten, tietosuojasäännösten noudattaminen varmistetaan tarvittavilla teknisillä ja organisatorisilla toimilla.

Henkilötietojen kerääminen ja käsittely

Keräämme vain sellaisia henkilötietoja, jotka käyttäjä tarkoituksella ilmoittaa meille rekisteröitymisen yhteydessä, täyttäessään lomakkeita, kirjoittaessaan sähköpostiviestejä, tilatessaan tuotteita tai palveluja tai lähettäessään meille kyselyjä esimerkiksi tilaamastaan materiaalista.

Tietokanta sisältöineen pysyy yrityksen sisällä, ja siihen on pääsy vain valtuutetuilla henkilöillä tai meille työskentelevillä palveluntarjoajilla. Henkilötietoja ei luovuteta kolmansien osapuolten käyttöön missään muodossa, ellemme ole saaneet siihen käyttäjän lupaa tai ellei se ole lainsäädännön mukaan välttämätöntä.

Kaikki käyttäjän ilmoittamat henkilötiedot pysyvät Bayerin hallinnassa ja vastuulla. Osa tiedoista voidaan tallentaa tai niitä voidaan käsitellä sähköisesti maissa (esim. USA:ssa), joiden tietosuojalait eroavat Suomen laeista. Tällaisissa tapauksissa varmistamme, että kyseisessä maassa käytetään tarvittavia suojatoimia niin, että turvallisuuden taso on sama kuin Suomessa.

Käyttötarkoitukset

Kerättyjä tietoja käytetään ainoastaan toimitettaessa tilattuja tuotteita tai palveluita tai muussa käyttäjän hyväksymässä tarkoituksessa sekä lainsäädännön niin vaatiessa.

Oikeus tarkistaa ja korjata omat tiedot

Sivuston käyttäjällä on oikeus tarkistaa ja korjata järjestelmään tallennettuja henkilötietojaan, jos hän epäilee niiden olevan vanhentuneita tai vääriä. Tämä onnistuu lähettämällä sähköpostiviesti Julkaisuoikeus-osiossa mainittuun osoitteeseen tai ottamalla yhteyttä tietosuojavaltuutettuun alla.

Oikeus tarkistaa ja korjata omat tiedot

Sivuston käyttäjällä on oikeus tarkistaa ja korjata järjestelmään tallennettuja henkilötietojaan, jos hän epäilee niiden olevan vanhentuneita tai vääriä. Tämä onnistuu lähettämällä sähköpostiviesti Julkaisuoikeus-osiossa mainittuun osoitteeseen tai ottamalla yhteyttä tietosuojavaltuutettuun alla.

Oikeus peruuttaa tietojen käyttölupa

Sivuston käyttäjällä on oikeus milloin tahansa peruuttaa antamansa lupa henkilötietojen käyttöön. Tämä onnistuu lähettämällä sähköpostiviesti Julkaisuoikeus-osiossa mainittuun osoitteeseen tai ottamalla yhteyttä tietosuojavaltuutettuun alla.

Tietojen säilyttäminen

Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan, kuin niitä tarvitaan tilatun tai hyväksytyn palvelun toimittamiseen, ja pidempään vain lainsäädännön niin vaatiessa (esim. vireillä olevaan oikeudenkäyntiin liittyen).

Evästeiden käyttö

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä (cookies). Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan kovalevyllesi selaimen avulla. Ne tallentavat eräitä tietoja (esim. kielivalintasi ja asetuksesi), jotka selaimesi saattaa uudelleenvälittää meille kun seuraavan kerran vierailet sivuillamme (riippuen evästeen kertoajasta).

Käytämme kahdentyyppisiä evästeitä: (1) Teknisiä evästeitä, joita ilman sivustomme kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä, ja (2) Vapaaehtoisia evästeitä:

Tekniset evästeet


Vapaaehtoiset evästeet

Vapaaehtoisia evästeitä ei käytetä ilman suostumustasi. Käydessäsi verkkosivustollamme ensimmäisen kerran näytämme ilmoituksen, joka kysyy sinulta suostumusta Vapaaehtoisten evästeiden käytölle. Jos annat suostumuksen, asennamme koneellesi valintasi muistavan evästeen eikä ilmoitusta näytetä sinulle enää evästeen kestoaikana. Kestoajan umpeuduttua, tai jos aktiivisesti poistat evästeen, ilmoitus näytetään uudelleen kun seuraavan kerran vierailet verkkosivustollamme ja sinulta kysytään taas suostumusta.

Voit peruuttaa Vapaaehtoisten evästeiden käyttöä koskevan suostumuksesi milloin tahansa muuttamalla kyseisen valinnan yllä olevassa taulukossa. Voit tietysti käyttää sivustoamme ilman mitään evästeitä (mukaan lukien Teknisiä evästeitä). Voit milloin tahansa rajoittaa evästeiden käyttöä tai estää ne selaimesi asetuksilla. Tällä voi kuitenkin olla kielteinen vaikutus sivustomme toiminnallisuuksiin ja käyttäjäystävällisyyteen.

Verkkosivuston käytön analysointi

Verkkosivustomme käyttää Google Analytics –verkkoanalyysipalvelua, jonka tarjoaa Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (”Google”).

Ennalta antamaasi suostumukseen perustuen Google analysoi meidän lukuumme sitä, miten käytät verkkosivustoamme. Tässä tarkoituksessa käytämme evästeitä, jotka on kuvattu yksityiskohtaisesti yllä olevassa taulukossa. Googlen sivuston käytön yhteydessä keräämä tieto (esim. viitannut URL, millä sivustoillamme vierailet, selaintyyppisi, kieliasetuksesi, käyttöjärjestelmäsi, näytön resoluutio) välitetään Googlen palvelimelle Yhdysvalloissa, missä sitä säilytetään ja analysoidaan; analyysin tulokset toimitetaan Bayerille anonyymissä muodossa. Tässä prosessissa sinun käyttäjätietojasi ei yhdistetä kokonaiseen IP-osoitteeseesi. Olemme ottaneet sivustollamme käyttöön Googlen tarjoaman IP-osoitteen anonymisointitoiminnon, joka poistaa IP-osoitteesi 8 viimeistä numeroa (IPv4) tai viimeiset 80 bittiä (IPv6). Lisäksi, Googlella on EU:n ja Yhdysvaltojen välinen ns. Privacy Shield -sertifikaatti, joka turvaa asiaankuuluvan tietosuojan tason liittyen Googlen Yhdysvalloissa harjoittamaan tietojenkäsittelyyn.

Voit peruuttaa suostumuksesi verkkokäytön analysointiin milloin vain joko lataamalla ja asentamalla Googlen tarjoama ns. Browser Plugin tai hallinnoimalla suostumuksiasi yllä olevassa taulukossa, jolloin kieltäytymisen muistava eväste asennetaan koneellesi. Molemmat vaihtoehdot estävät verkkokäytön analysoinnin vain mikäli käytät selainta, jolle eväste asennettiin ja jollet poista kieltoevästettä.

Lisätietoa Google Analyticsistä saat seuraavista dokumenteista: Google Analytics Terms of Service (Käyttöehdot), Google Analytics security and privacy principles (Tietoturva- ja tietosuojaperiaatteet) ja Google Privacy Policy (Tietosuojakäytännöt).

Turvallisuus

Bayer käyttää teknisiä ja organisatorisia toimia tietojen suojaamiseksi manipulaatiota, hävittämistä, tuhoamista ja luvatonta käyttöä vastaan. Bayerille ilmoitetut henkilötiedot muutetaan siirtovaiheessa koodiksi, jolla estetään kolmansia osapuolia käyttämästä tietoja mahdollisesti hyväksi. Turvakäytäntöjä päivitetään jatkuvasti teknologian kehittymisen myötä.

Lapset

Koska lasten henkilötietojen suojaaminen on erityisen tärkeää, emme kerää, prosessoi tai käytä kenenkään henkilötietoja, jonka tiedämme olevan alle 13-vuotias, ilman hänen lailliselta huoltajaltaan saatua hyväksyntää. Laillisella huoltajalla on halutessaan oikeus tarkistaa lasta koskevat tiedot tai pyytää niiden poistamista.

Yhteystiedot

Jos sinulla on ongelmia, kysymyksiä tai ideoita, ota yhteyttä johonkin alla mainituista henkilöistä.

Bayerin tietosuojavastaava Suomessa:

Bayer Oy
Tietosuojavaltuutettu
PL 415, 20101 Turku
E-Mail

 

Bayer-konsernin tietosuojajohtaja:
Eva Gardyan-Eisenlohr
Puhelin: +49 (0) 30 468 16924
E-Mail

Internet kehittyy jatkuvasti, joten myös tietosuojalausuntoon täytyy ajoittain tehdä muutoksia. Bayer pidättää itsellään oikeuden tehdä näitä muutoksia tarpeen vaatiessa.

LÄÄKEVALMISTE: Bepanthen Emulsiovoide ja Bepanthen Voide. Edesauttaa pienten iho- ja limakalvovaurioiden paranemista. Vaikuttava aine dekspantenoli. Lue pakkausseloste.
Bepanthen Tabletti. Iho- ja limakalvovaurioiden hoitoon suu- ja nielutulehduksissa. Lue pakkausseloste.
CE-MERKITTY TERVEYDENHUOLLON LAITE: Bepanthen Eye Silmätipat, Bepanthen Anti-Exem Creme, Bepanthen Anti-Scar.
KOSMEETTINEN VALMISTE: Bepanthol Lotion, Bepanthol Ultra, Bepanthol Huulivoide