Kuivien silmien hoito

Mikä aiheuttaa silmien kuivumista?

Silmät ovat herkkä elin, ja silmien kuivuminen voi johtua monenlaisista syistä. Syyt vaihtelevat aina ulkoisista tekijöistä, kuten saasteista, sisäisiin hormonaalisiin muutoksiin.

Seuraavassa on joitakin yleisimpiä silmiä kuivattavia syitä:

Lue lisää

  • ilmankosteutta pienentävät äärimmäiset lämpötilat ja muut ympäristötekijät
  • keskuslämmitys sisätiloissa ja kylmä talvi-ilma
  • junassa tai lentokoneessa matkustaminen ja työskentely tietokoneen ääressä pitkiä aikoja
  • ilmastointi ja saasteet
  • hormonaaliset muutokset esimerkiksi vaihdevuosien tai raskauden yhteydessä
  • sairaudet, kuten reuma, kilpirauhasen vajaatoiminta ja diabetes
  • jotkut lääkkeet; esimerkiksi ehkäisytabletit ja beetasalpaajat.

Kuivien silmien oireet

Kuivat silmät voivat tuntua epämukavilta ja ärtyneiltä, joten kannattaa toimia nopeasti ja ehkäistä vakavampien oireiden syntyminen. Lieviin oireisiin kuuluu väsymyksen tai hiekkaisuuden tunne silmissä. Myös kivuliaampia oireita voi kehittyä, kuten kutinaa, kirvelyä ja tulehduksia. Joskus näihin oireisiin liittyy lisääntynyt kyynelnesteen erittyminen, punoitus ja valonherkkyys.

Silmien kuivumisen ehkäisy

Silmät ovat herkkä elin ja tarvitsevat suojaa kuivumiselta. Silmä- tai aurinkolasit voivat suojata kuivattavilta tekijöiltä, kuten auringolta ja tuulelta. Jos oireita ilmenee sisätiloissa, yritä pitää ilmankosteus mahdollisimman hyvänä ilmankostuttimen avulla. Nesteiden juominen ja runsaasti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja sisältävien ruokien syöminen voi myös auttaa. Käytä mahdollisimman vähän meikkiä, jotta silmien ympärys ei kuivu. Tietokoneen näyttöruutua kannattaa katsoa hieman alaviistoon noin 50–80 cm:n päästä. Räpyttele lisäksi silmiä useasti ja pidä taukoja säännöllisesti. Bepanthen Eye Silmätipat auttavat säännöllisesti käytettynä myös ehkäisemään silmien kuivumista.

Kuivien silmien hoitoon Bepanthen Eye Silmätipat

Bepanthen Eye Silmätipat helpottavat nopeasti silmien kuivumisesta aiheutuneita oireita. Niiden sisältämä kahden vaikuttavan aineen eli hyaluronihapon ja B5-provitamiinin yhdistelmä auttaa vähentämään erittäin tehokkaasti silmien ärsytystä ja uudistamaan vaurioitunutta kudosta. Bepanthen Eye Silmätipat eivät sisällä säilöntäaineita, ja ne sopivat myös piilolinssien käyttäjille.

Välittömästi kuivia ja ärtyneitä silmiä kosteuttavat ja rauhoittavat Bepanthen Eye Silmätipat saatavilla sekä pipeteissä että pullossa:

  • Kätevät kerta-annospipetit

3 vuoden säilyvyysaika

  • Riittoisa moniannospullo

Säilyy avattuna jopa 3 kk

 Bepanthen Eye Silmätipat

Bepanthen® Bepanthen Eye Silmätipat

Yhden tipan tehokosteuttaja kuiville, ärtyneille ja väsyneille silmille.

CE-merkitty terveydenhuollon laite.