Kuivan ihon hoito

Iho

Iho suojaa elimistöä ympäröiviltä ärsykkeiltä. Ihon uloin kerros sisältää luonnollisia öljyjä, joiden avulla se suojaa ja ylläpitää kosteustasapainoa ihon herkässä sisemmässä kerroksessa. Jos ulomman ihokerroksen luonnolliset öljyt kuivuvat tai huuhtoutuvat pois, myös ihon sisempi kerros alkaa kuivua. Tässä vaiheessa alkaa ilmetä kuivan ihon oireita. Onneksi kuivumista voi ehkäistä monella tapaa.

Ihoa kuivattavat tekijät

Ihon kuivuminen voi johtua monesta eri syystä. Jotta iho säilyy terveenä, on tärkeää huolehtia ihon hyvinvoinnista ja välttää sitä kuivattavia tekijöitä. Ihoa kuivattavat usein ympäristöön liittyvät tekijät, kuten hyvin kylmä sää, kuivat tuulet tai sisätilojen keskuslämmitys. Kuivumista voivat aiheuttaa myös vahvat saippuat ja puhdistusaineet. Kuivan ihon oireita voi vähentää ja ehkäistä monella tavalla.

Tuotteemme kuivan ihon hoitoon

Myös iho tarvitsee huolenpitoa.
Bepanthen Voide hoitaa kuivaa ja ärsyyntynyttä ihoa ja on oiva apu myös rohtuneille huulille ja suupielen haavoille. Kevyempi Bepanthen Emulsiovoide kosteuttaa kuivat kädet hellävaraisesti, mutta tehokkaasti ja se sopii myös kasvojen iholle.