Ärtynyt ja halkeileva iho

Mikä aiheuttaa ihoärsytystä?

Ärtynyt iho on yleinen ongelma. Ihoärsytystä aiheuttavia yleisiä tekijöitä ovat esimerkiksi saippuan käyttö ihon pesussa tai altistuminen auringon ultraviolettisäteilylle. Ihon ärsytysoireita voi ilmaantua äideille imetyksen aikana, ja myös vauvoilla voi esiintyä oireita vaippaihottuman muodossa. Vaikka ärsytysoireet ovat usein lieviä, kannattaa toimia varhaisessa vaiheessa, ettei vakavampia oireita pääse kehittymään.

Mikä aiheuttaa ihon halkeilua?

Iho sisältää yhdistelmän luonnollisia öljyjä, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteutta ja suojaavat ihoa ulkopuolisilta ärsykkeiltä. Jos nämä suojaavat öljyt huuhtoutuvat pois esimerkiksi voimakkaan saippuan käytön vuoksi, iho kuivuu ja ärtyy. Jos kuivaa ihoa ei hoideta, se voi vähitellen ruveta halkeilemaan. Tämä voi altistaa bakteereille ja tulehduksille.

Halkeilevan ihon hoito

Ihon halkeilu voi olla vakava ongelma ja aiheuttaa ärsytysoireita ja jopa kipua. Sen vuoksi on tärkeää hoitaa halkeilevaa ihoa ja ehkäistä halkeilu jatkossa. Esimerkiksi vahvoja kemikaaleja sisältävien saippuoiden ja puhdistusaineiden käytön välttämisestä voi olla apua. Kannattaa myös yrittää välttää äärimmäisiä sääolosuhteita, kuten erittäin kylmiä lämpötiloja tai kuivia tuulia. Sisätiloissa on tärkeää ottaa huomioon, että myös keskuslämmitys ja ilmastointi voivat kuivattaa ihoa. Tehokas kosteusvoide, kuten Bepanthen Voide, auttaa ehkäisemään ihon halkeilemista.

Bepanthen Voide halkeilevan ihon hoitoon

Bepanthen Voide lievittää hellävaraisesti ja tehokkaasti halkeilevan ihon oireita. Se ravitsee ja kosteuttaa kuivia ihoalueita ja rauhoittaa ihoa. Bepanthen Voide sisältää B5-provitamiinia, joka nopeuttaa ihon luonnollista uudistumista. Se hoitaa hellävaraisesti ja vahvistaa ihon omaa luonnollista suojakerrosta ja auttaa näin ehkäisemään halkeilemista.

Herkälle iholle suositellaan Bepanthen Voidetta, sillä se ei sisällä tarpeettomia lisä- ja väriaineita. Voidetta voi levittää iholle useamman kerran päivässä tarpeen mukaan.