Pojanpoika ja isoisä käsi kädessä

Ihon rakenne & tehtävä

Iho on välttämätön osa ihmistä. Se suojaa meitä ulkopuoliselta maailmalta, pitää yllä kehon lämpötilaa, muodostaa elintärkeää D-vitamiinia ja auttaa meitä olemaan vuorovaikutuksessa rakkaittemme kanssa. Iho on kuitenkin herkkä ja tarvitsee huolenpitoa ja hoitoa pysyäkseen terveenä.

Ihon rakenne

Ihon tehtävä on suojata

Iho on ihmisen laajin elin ja se koostuu kolmesta eri osasta:

  • Orvaskesi on ihon uloin kerros. Orvaskeden uloin osa on sarveiskerros, joka toimii fyysisenä esteenä ja suojaa kehoa ulkopuolisilta hyökkäyksiltä, kuten kylmyydeltä, UV-säteiltä ja tulehduksilta. Orvaskeden loppuosan tehtävä on tuottaa ihosoluja suojakerrokseen.
  • Ihon keskimmäisessä osassa eli verinahkassa on ihon ulointa kerrosta ravitsevia verisuonia. Verinahkassa ovat myös hiustupet, hikirauhaset ja hermopäätteet.
  • Ihon syvin ja paksuin osa on ihonalaiskudos, joka sisältää energiavaraston muodostavia rasvasoluja, jotka säätelevät elimistön lämpötilaa.

Ihon tehtävä

Ihon tehtävä on suojella haitalliselta UV-säteilyltä

Iho on kehon suurin elin, jolla on monta tehtävää. Yksi tärkeimmistä on kehon suojaaminen fyysisiltä hyökkäyksiltä, kuten hankaukselta, kemiallisilta aineilta ja tulehdukselta sekä haitalliselta UV-säteilyltä. Ulkoisilta tekijöiltä suojaamisen lisäksi iho on kehon suurin aistinelin, jossa sijaitsevien hermopäätteiden kautta välittyy paljon tietoa ulkomaailmasta. Nämä vaihtelevat kuumuuden, kylmyyden ja kivun tunteista ystävien ja rakkaiden lohduttaviin kosketuksiin.

Tärkeää on myös ihon lämmönsäätelykyky. Ihossa on noin 2–5 miljoonaa hikirauhasta ja kuumassa ilmastossa ihminen voi hikoilla jopa 10 litraa lämmön säilyttämiseksi sisäelimissä.
Bepanthen-voiteet uudistavat ja ravitsevat kuivaa, ärtynyttä ja halkeilevaa ihoa sekä edesauttavat vaurioituneen ihon paranemista. Tutustu voiteisiimme.

LÄÄKEVALMISTE: Bepanthen Emulsiovoide ja Bepanthen Voide. Edesauttaa pienten iho- ja limakalvovaurioiden paranemista. Vaikuttava aine dekspantenoli. Älä käytä valmistetta jos olet yliherkkä jollekin tuotteen sisältämälle aineelle. Lue pakkausseloste.
Bepanthen Tabletti. Iho- ja limakalvovaurioiden hoitoon suu- ja nielutulehduksissa. Lue pakkausseloste.
CE-MERKITTY TERVEYDENHUOLLON LAITE: Bepanthen Eye Silmätipat, Bepanthen Anti-Exem Creme, Bepanthen Anti-Scar.
KOSMEETTINEN VALMISTE: Bepanthol Lotion, Bepanthol Ultra, Bepanthol Huulivoide