Pojanpoika ja isoisä käsi kädessä

Mitä raskausarvet ovat ja mikä niitä aiheuttaa?

Raskausarvet

Yhdeksälle kymmenestä naisesta raskauden aikana ilmaantuvat raskausarvet ovat luonnollisia ja vaarattomia ja osoittavat, että keho on sopeutumassa vauvan tuloon. On kuitenkin ymmärrettävää, että joidenkin naisten mielestä raskausarvet ovat rumia ja että he tuntevat olonsa vaivaantuneeksi niiden vuoksi. Raskausarpien hoitoon tarkoitettu Bepancare-emulsiovoide auttaa äitejä säilyttämään sisäisen varmuutensa ahertaessaan perhe-elämän haasteiden ja riemujen keskellä.

Mitä raskausarvet ovat?

Raskausarpia ilmaantuu ihoon äkillisen nopean kasvun tai hormonaalisten muutosten vuoksi. Juovat punoittavat aluksi, mutta vaalenevat ja muuttuvat kiiltäviksi ajan mittaan. Naisilla raskauden aikana raskausarpia muodostuu yleisimmin vatsan, rintojen, lantion ja reisien alueelle. Vaikka raskausarvet ovat vaarattomia, niihin voi liittyä kutinaa tai kihelmöintiä, mikä voi tuntua ikävältä.

Mikä aiheuttaa raskausarpia?

Raskausarvet vatsassa

Raskausarvet johtuvat yleensä ihon nopeasta venymisestä, joka aiheuttaa epäjärjestystä verinahkan rakenteessa ja rikkoo kollageenikuidut, minkä vuoksi raskausarvet näyttävät ihon repeämiltä. Raskaudenaikaiset hormonaaliset muutokset voivat heikentää kollageenia lisää.

Raskausarpien ehkäiseminen

Raskausarvet ja ehkäisy

Raskausarpien muodostumisen vähentämiseksi on suositeltavaa pitää iho kosteana ja pehmeänä jo raskauden alkuvaiheesta lähtien.

Kosteutus tulee kehon sisältä, joten raskauden aikana pitäisi juoda noin 10 lasillista vettä päivässä ja imetyksen aikana noin 13 lasillista päivässä.

Heti kun saa tiedon raskaudesta, ihoa voi auttaa valmistautumaan käyttämällä raskausarpien hoitoon tarkoitettua Bepancare-emulsiovoidetta, joka kosteuttaa ja pitää ihon pehmeänä, sileänä ja joustavana.

LÄÄKEVALMISTE: Bepanthen Emulsiovoide ja Bepanthen Voide. Edesauttaa pienten iho- ja limakalvovaurioiden paranemista. Vaikuttava aine dekspantenoli. Lue pakkausseloste.
Bepanthen Tabletti. Iho- ja limakalvovaurioiden hoitoon suu- ja nielutulehduksissa. Lue pakkausseloste.
CE-MERKITTY TERVEYDENHUOLLON LAITE: Bepanthen Eye Silmätipat, Bepanthen Anti-Exem Creme, Bepanthen Anti-Scar.
KOSMEETTINEN VALMISTE: Bepanthol Lotion, Bepanthol Ultra, Bepanthol Huulivoide