Bepanthen Anti-Scar

Bepanthen Anti-Scar Arpigeeli CE-merkitty terveydenhuollon laite. Lataa tästä pakkausseloste Lataa tästä kuluttajaesite

Bepanthen® Bepanthen Anti-Scar Arpigeeli

Ehkäisee ja häivyttää arpia näkyvästi ja vähentää arven kutinaa ja punoitusta

Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli sopii tuoreiden arpien hoitoon heti haavan umpeuduttua sekä vanhempien, vielä punoittavien ja koholla olevien arpien hoitoon. Se soveltuu niin leikkaushaavojen kuin muidenkin vammojen aiheuttaneiden arpien hoitoon.

Syvempiin ihokerroksiin ulottuvista haavoista jää lähes poikkeuksetta arpi. Arven ulkonäköä voidaan kuitenkin parantaa aloittamalla arven hoitaminen ajoissa ja jatkamalla hoitoa riittävän pitkään. Juuri tähän on tarkoitettu uusimman tutkimustiedon perusteella kehitetty Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli ja hierontapallo.

Säännöllinen käyttö ehkäisee uuden arven muodostumista, tasoittaa ja häivyttää näkyvästi jo muodostunutta arpea sekä vähentää arven kutinaa, kiristystä ja punoitusta.

Näin käytät tuotetta

Hiero arpea ennen geelin levittämistä:

  • Hiero arpikudosta kaksi kertaa päivässä hellävaraisesti hierontapallolla (muutama minuutti riittää). Oheisesta videosta näet oikean hierontatavan.
  • Levitä hieronnan jälkeen Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeliä arpeen sormella niin, että iholle muodostuu ohut kalvo. Anna geelin kuivua (esim. ennen pukeutumista).
  • Aloita Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeelin käyttö heti haavan umpeuduttua. Käytä arpigeeliä kahdesti päivässä vähintään kahden kuukauden ajan.

Vinkki: Kuivuneen geelin päälle voi meikata.

Tärkeää: Käytä hierontapalloa aikaisintaan kuukauden kuluttua haavan umpeutumisesta, sillä haava voi vielä aristaa. Käytä siihen asti pelkästään arpigeeliä!

Ainesosat

Silikonia ja dekspantenolia sisältävä Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli ehkäisee arven muodostumista kolmella tavalla:

  • Hierontapallo vilkastuttaa verenkiertoa ja parantaa arven rakennetta hajottamalla ylimääräisiä kollageenisäikeitä, joista voi muuten olla seurauksena voimakas arvenmuodostus.
  • Silikoni muodostaa ihon pinnalle ohuen kalvon, joka suojaa uutta ihoa ja estää sitä kuivumasta.
  • Dekspantenoli sitoo ihoon lisää kosteutta ja lievittää oireita: kutinaa, kireyttä ja punoitusta

Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli ei sisällä hajusteita, säilöntä- tai väriaineita.

FAQs

Minkä tyyppisten arpien hoitoon Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli sopii?

Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli sopii sekä tuoreiden että vanhempien, alle kaksi vuotta vanhojen arpien hoitoon, jotka erottuvat muodoltaan ja väriltään muusta ihosta. Hoidosta voi olla apua erityisesti kohollaan olevien arpien hoidossa.

Onko käyttöajalle rajoituksia?

Käyttöajalle ei ole rajoituksia. Suosittelemme hoidon aloittamista ajoissa ja hoidon jatkamista 2–6 kuukauden ajan.

Voiko Bepanthen AntiScar ‑arpigeeliä käyttää myös kasvoihin?

Kyllä, Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeliä voi käyttää myös kasvoihin, ei kuitenkaan lähelle silmiä.

Voiko Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeliä käyttää myös hoitavien kosmetiikkatuotteiden (esim. päivä-, yö- tai vartalovoiteen) tai meikin kanssa?

Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeliä voi käyttää hoitavien kosmetiikkatuotteiden tai meikin kanssa. Hoitavat kosmetiikkatuotteet on kuitenkin levitettävä iholle ennen Bepanthen Anti-scar ‑arpigeelin levittämistä, ja niiden on annettava ensin imeytyä kokonaan. Meikki levitetään arpigeelin jälkeen.

Tehoaako Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli myös vanhoihin arpiin?

Korkeintaan pari vuotta vanhoja arpia, jotka erottuvat muodoltaan, väriltään ja kooltaan muusta ihokudoksesta, voidaan hoitaa Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeelillä. Jos arpi on jo yli kaksi vuotta vanha ja huomaamaton, puhutaan kypsästä arvesta, jolloin arven uudelleenjärjestäytymisprosessi on päättynyt eikä arven hoitamisesta ole enää hyötyä.

Miten hierontapallon voi puhdistaa?

Puhdista hierontapallo hankaamalla sitä liinalla. Älä huuhtele hierontapalloa vedellä, sillä silikoni on vettä hylkivää materiaalia eikä vesi tehoa siihen.

Miksi Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli ei imeydy kokonaan?

Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeelin ei pidäkään imeytyä, sillä tuotteen sisältämä silikoni muodostaa iholle kalvon ja estää kosteutta haihtumasta vielä kypsymättömästä arvesta. Se edistää uudelleenjärjestäytymisprosessia, ja arven ulkonäkö paranee.

Onko silikoni vaarallista? Imeytyykö silikoni ihoon?

Ei, Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeelin sisältämä silikoni on asianmukaisesti käytettynä turvallista. Silikoni muodostaa iholle kalvon eikä imeydy ihoon.

Voiko Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeliä käyttää myös herkälle iholle?

Kyllä, arpigeeliä voi käyttää myös herkälle iholle ja kasvoille, mutta ei kuitenkaan silmänympärysiholle.

Voiko Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeliä käyttää, jos kärsii neurodermatiitista?

Kyllä, Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeliä voivat käyttää myös neurodermatiitista kärsivät. Sitä ei saa kuitenkaan käyttää avoimille, haavautuneille ihoalueille.

Sopiiko Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli myös lapsille?

Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeli sopii sekä aikuisille että lapsille.

Lue lisää